Pages

Ads 468x60px

2015. július 20., hétfő

Forma 1 kitekintő

Hiába állítja Bernie Ecclestone róla, hogy nem elég karakteres, Sebastian Vettel nem foglalkozik a kritikáival. Ehelyett inkább visszasírja azokat az időket, amikor a versenyzők még olyanok lehettek, amilyenek csak lenni akartak.
„Lewis Hamiltonnál nem is lehetne ideális bajnokunk” – nyilatkozta már több ízben is Bernie Ecclestone, kiemelve, hogy a címvédő nemcsak a pályán, de azon kívül is állandóan reflektorfényben van, s ezzel jó hírét viszi a Forma–1 egészének is. Mindezt a brit üzletember szerint nem minden versenyzőtársa mondhatja el magáról. Ecclestone ennek kapcsán például Nico Rosberget és Sebastian Vettelt is bírálta, mondván, túlságosan visszahúzódó és egyszerű életet élnek, és nem szolgálják ki kellő mértékben szurkolóikat.
Vettel korábban már jelezte, nem igazán foglalkoztatja, mit gondol róla Ecclestone – Nagy-Britanniában azonban rámutatott arra a tényre, hogy manapság a Forma–1 túlságosan is rövid pórázon tartja versenyzőit, akik emiatt nem mutathatják meg valói arcukat. „Unalmas, nagyon unalmas az életem. Egy átlagos srác vagyok. És mit csinálnak az átlagos srácok? Élvezik az időjárást, elvégzik a házi munkát, barkácsolgatnak – ami éppen jön. Én csak próbálok önmagam lenni, és így tudok pihenni” – nyilatkozta Silverstone-ban a Daily Mailnek, miután fölemlegették neki Ecclestone kritikáit.
Majd kiemelte, a mai kor teszi sótlanná és szürkévé a versenyzőket. „A kívülállók azt akarják, hogy ilyen és olyan legyél. És ha olyan leszel, akkor pedig panaszkodnak. Sajnos nem Senna, Prost, Piquet és Lauda generációjához tartozom, akiknek még nem kellett követniük ezt a sok sz**ságot. Ha nekik meg akartad volna mondani, mit hogyan csináljanak, egyszerűen bemutattak volna egyet.”

Vettel végül a magyarázatot is megtalálta Ecclestone kritikájára. „Nemrég abbahagytam az ostáblázást – talán ezért mondta Bernie, amit” – utalt arra viccesen, hogy régebben rendszeresen játszottak egymással.

forrás: motorsportal.hu

Nincsenek megjegyzések: