Pages

Ads 468x60px

2013. augusztus 9., péntek

Backgammon a Szigeten - 2011. aug. 9. péntek

Aki képes kimenni délre ma a sziget fesztiválra, és játszani is akar, az látogassa meg a logikai játékok sátrát. Vagy, aki tegnap is kint volt, és hamarosan felébred.

Logikai játékok

Idén fókuszban a 2014-ben 40. születésnapját ünneplő Rubik-kocka, a világszerte kedvelt magyar találmány. Ennek apropójából születésnapi rendezvényeket szervez Magyarország és a Világ! A Liberty Science Center és a Google közösen indítanak el egy vándorkiállítást 2014-ben Amerikában, és teli lesz a Kockával az internet világa is. A Rubik-kocka, mint a magyar kreativitás és siker szimbóluma Budapesten is új arcát mutatja majd. A feltaláló, Rubik Ernő és Orbán Viktor miniszterelnök szándéknyilatkozatot írt alá egy olyan kiállítási központ létrehozataláról, amelynek célja az emberi kreativitás, egyetemes és magyar szellemi teljesítmények, és a Kocka jelenségének bemutatása. A központ építészeti megformálását és magát a kiállítást is a Rubik kocka motívuma ihleti majd. A projekt egy civil kezdeményezésből, Radnai Péter újságíró ötletéből indult, és a Sziget azért állt mellé, mert a néhány év múlva Budapesten felépülő központ egy olyan ikonikus hely lesz, ahova a fesztivállátogatók is minden bizonnyal szívesen betérnek majd, hogy még jobban megismerjék Magyarországot.
A Rubik bajnokságra minden nap lehet nevezni, majd az egyes napok legjobb versenyzői a vasárnapi döntőben mérik össze tudásukat és gyorsaságukat. A bajnok „Rubikos” díja, hogy 2014. tavaszán másodmagával utazhat New York-ba, hogy személyesen is ott legyen a Rubik kiállítás megnyitóján a Liberty Sience Center-ben.
Bővebb infó a kiállításról itt!

A Rubik-kockával játszik az egész világ, és mi is itt a Szigeten…

Az ismert és szeretett Rubik-kocka mellett a Logikai Játékok Sátrának 2013-as programjából nem hiányozhat a sakk és a gó sem. Naponta két sakknagymesterrel lehet megküzdeni szimultánban.  Emellett természetesen számtalan más logikai játékkal is megismerkedhet a látogató. A teljesség igénye nélkül néhány játék a kínálatból: sakk, gó, tantrix, térbeli malom, amőba, abalone, backgammon, halma, tangram, pylos, quatro, quixo, puzzle, térbeli puzzle, dominó, Rubik-játékok, mankala, katamino, goblett stb.

augusztus 9. Péntek

12:00
Backgammon Bajnokság
13:30
Amőba Bajnokság
15:00
Rubik-kocka bemutató és bajnokság
16:30
Sakkszimultán Marti György FIDE mesterrel
18:00
Sakkszimultán Pintér József nemzetközi nagymesterrel
19:30
Rubik-kocka bemutató és bajnokság 


Nincsenek megjegyzések: