Pages

Ads 468x60px

2011. október 25., kedd

2011 Budakeszi bajnokság végeredménye

Sikeresen lezajlott a budakeszi I. Agyar SE backgammon verseny. Tizenkét játékos indult, ami jóval kevesebb az előre nevezőkhöz képest, de még így is tisztességes létszám, ha azt nézzük, hogy alig jelennek meg a versenyeken a játékosok.
A meghirdetett programhoz képest történt egy kis változás, miszerint nem 5 darab 5 pontos meccset játszottunk, hanem 4 forduló lett, 7 pontos meccsekkel.

A budakeszi verseny volt az első olyan verseny, ahol az óra használata kötelező volt, ami látszatra nem okozott problémát a versenyzőknek. Még úgy sem, hogy a felhasználható idő nem volt a legszerencsésebb.
Kezdés előtt ajánlottam/uk, hogy a megszokott Bronstein rendszert használjuk, de nem volt mód az órák újraprogramozására. A használt időbeállítás egyik hátránya az volt, hogy nem volt tartalék idő, így a dobásokat - esetleg a szabálytalan dobások miatti újradobásokat - nem kezelte igazából.

A szervező mutatja, hogy kell az órát beállítani.

A második forduló után, volt egy egyórás ebédszünet, amit négyen a közeli Spájz nevezetű étteremben töltöttünk, ahol szegény Dezsőt kifüstölték, és egy óráig vártunk az ételünkre.


Viszont a közelben lévő Andrész cukrászdában finom volt a kávé.


A verseny érdekessége, hogy a jelenleg futó Nations Cup online bajnokságból három ország versenyzője is képviseltette magát. A magyar csapatból három játékos, a belga idegenlégiós, és az izraeli csapat játékosa is jelen volt. Tehát elég erős kupa volt. Magyarország legjobb játékosai voltak jelen, nem vitás. Bár a végeredmény kicsit torzít.

Négy 'válogatott' játékos, három országból
Az első három helyezett:



A végeredmény, ami ITT le is tölthető:


Név Pont Buch.
1 Mertl József 4 8
2 Mike László 3 9
3 Mocsnek Vilmos 3 9
4 Illyés Zoltán 3 8
5 Bíró Éva 2 10
6 Gumanny, Evgeny 2 10
7 Gabányi Dorka 2 6
8 Török Dezső 2 6
9 Albrecht István 1 8
10 Bognár Dávid 1 7
11 Jávor András 1 7
12 Tasnádi Zsolt 0 8

Itt van még egy csodás videó. Érzem egyre jobbak lesznek ezek.
Lehet, hogy csak addig lesz fent, ameddig az EMI tűri, hogy megy alatta a zene.


Még több kép:
Agyar Budakeszi Backgammon OPEN

Nincsenek megjegyzések: